Finále MS bude řídit Angličan Webb

11.07.2010 20:30

Nedělní finále mistrovství světa v Johannesburgu mezi Nizozemskem a Španělskem bude rozhodovat anglický sudí Howard Webb. Pro osmatřicetiletého bývalého policejního úředníka to bude čtvrté a nejdůležitější z dosavadních utkání, která na turnaji řídil.

Jako pomezní sudí pro finále dnes vybrala FIFA Webbovy krajany Darrena Canna a Mika Mullarkeyho. Všechny tři rozhodčí čeká druhý vrchol během necelých dvou měsíců. Na konci května řídili finále Ligy mistrů mezi Bayernem Mnichov a Interem Milán.

Webb dosud rozhodoval v Jižní Africe tři zápasy. Dobré vzpomínky na něj nemají Španělé, neboť asistoval u jejich jediné porážky na turnaji se Švýcarskem 0:1. Pak anglický sudí pískal duel, v němž Slováci nečekaně porazili Itálii 3:2, a naposledy vedl v Jihoafrické republice osmifinálové utkání mezi Brazílií a Chile. "Kanárci" v něm zvítězili 3:0. Webb na šampionátu neudělil ani jednu červenou a nenařídil žádnou penaltu.

Pro sobotní zápas o třetí místo mezi Uruguayí a Německem dostal důvěru mexický arbitr Benito Archundia, který zatím řídil na mistrovství dva duely. Oba skončily nerozhodně.

Zpět

Vyhledávání

Copyright © 2010 - 2011, Lotoff.cz, Inc.